EU anser att närproducerad mat är ett handelshinder

september 8, 2011 by
Filed under: CODEX ALIMENTARIUS, DEN NYA VÄRLDSORDNINGEN 

EU förstör för Sverige. Livsmedelsverket måste nu lägga ned projektet som arbetade för att ge svenska folket goda råd i att konsumera närodlad mat. EU gillade inte idén eftersom den ansågs vara ett handelshinder.

Flera års arbete på konsumentverket går om intet nu, när landsbygdsminister Eskil Erlandsson tyvärr beslutar att lägga ned projektet.

– Jag kan bara konstatera att det var många påpekanden från andra medlems-länder i den handelsgemenskap som vi har inom EU, säger Eskil Erlandsson.

Jag minns den tiden, när det propagerades för att vi skulle rösta ja till EG (heter numera EU*) Då hette det -Oj vad bra alla bönder skulle få. De skulle få massor av bidrag från EG, men vad hände? Jo efter inträdet fick merparten av mjölkbönderna lägga ned, eftersom nu helt plötsligt svenska kossor hade för trånga spiltor. Hade inte gått någon nöd på kossor i Sverige tidigare, men nu blev centrimetrar viktiga.

Nu ytterligare problem för bönder och odlare

Skulle livsmedelsverket få ge råd, att konsumenter kan handla närproducerat skulle den utdöende yrkesgrupp som bonderiet faktiskt är, få hjälp. Men tyvärr EU bestämmer, var vi skall lägga våra pengar. Ekonomi och handelshinder är kungen men inte naturen och vår närmiljö. EU prioriterar tyvärr inte folkets hälsa utan de ekonomiska intressena kommer i första hand.

Kokta grodor

*Vi har sakta men säkert, som kokta grodor blivit inlurade in i EU bluffen. Först efter andra världskriget hade EU-bluffen arbetsnamnet ”stål och kolunionen” sedan döptes det om till EG ”Europeiska gemenskapen” och nu kallas EU för ”Europeiska unionen” Och som alla vet finns det allvarliga planer på en president, en armé och en centralbank i EU. Tack och lov har Sverige sin valuta kvar. En missräkning för EU, men antagligen bra för Sverige.

En sak är i alla fall säker hade de börjat med att prata om en europeisk union redan efter andra världskriget, hade folk sagt blankt nej till EU-bluffen på ett tidigt stadium. Det samarbete europeiska länder gick med i (inklusive Sverige)  – kol och stålunionen och senare EG, har utvecklats till EU, som är något helt annat än vad länderna gick in i, en gång i tiden.

Läs för övrigt Rune Lanestrands blogg också

 

Kokta grodans fenomen

Nedan, en bild på en groda som kokas levande. Viktigt att grodan läggs ner i behaglig temperatur, sedan ökar man värmen varteftersom så grodan inte märker att det börjar bli väldigt hett, förrän det är försent. Och sedan adjöss!

DN

Comments

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!