Kan örtdirektivet neutraliseras genom civil olydnad?

maj 31, 2011 by
Filed under: CODEX ALIMENTARIUS, Debatt i Media 

Människor har använt traditionella naturläkemedel i århundraden. Det stoppades i maj 2011 av ett nytt EU-direktiv som har trätt i kraft. Ört- och näringsexperter anser att det handlar om att läkemedelsbranschen genom smart lobbying försöker slå undan benen på tillämpningen av naturmedicin som tar stora marknadsandelar från Big Pharma.

Frågan är om det finns en möjlighet att göra övergången mindre smärtsam för producenterna och de naturmedicinska terapeuterna som nu inte kan inköpa medicin till sina patienter som även de blir lidande. Kanske det blir så att naturmedicinare kan samarbeta med örtproducenter på ett nytt sätt.
Läs mer: NewsVoice

Comments

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!