En tystad regimkritiker talar ut – intervju med Jüri Lina

april 9, 2011 by
Filed under: DIVERSE, FRIMURARE 

Författaren och filmmakaren Jüri Lina är sannolikt Sveriges främste expert på frimureriet. Han föddes 1949 i det Sovjetockuperade Estland. Som publicist fick han yrkesförbud 1975 på grund av sin kritik av kommunismen och arbetade därefter som nattvakt, tills han tvangs emigrera i april 1979 efter upprepade konflikter med den politiska polisen KGB.

I Sverige har man en mycket begränsad yttrandefrihet, därför är mina föredrag ”underjordiska”. Ljusskygga krafter har länge försökt stoppa mig från att hålla offentliga föredrag i Sverige. Dessa krafter smutskastar mig, eftersom jag sprider information som rör maktmissbruk och korruption inom makteliten. Detta får man uppenbarligen inte tala om. Inte offentligt i alla fall. Annars kan föredrag stoppas, vilket man gjorde både i Stockholm och i Örebro. Efteråt har pressen jublat över att ”den omstridde författaren Jüri Lina stoppats”. Samma taktik använde sovjetmakten i det annekterade Estland på 1970-talet. Läs mer: Fria ordet

Comments

2 Comments on En tystad regimkritiker talar ut – intervju med Jüri Lina

  1. Kalli on mån, 11th Apr 2011 07:49
  2. Mycket bra blogg!

  3. Anders on mån, 11th Apr 2011 12:17
  4. Tack!

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!