Tysk avhoppare var Bank of Americas mullvad i Wikileaks

februari 16, 2011 by
Filed under: JULIAN ASSANGE, WIKILEAKS 

Den tyske wikileaksavhopparen Daniel Domscheit-Berg har fått stort utrymme i svenska medier för sina avslöjanden om den maktgalne Julian Assange och de interna stridigheterna i Wikileaks.

Men vems ärenden gick han och varför stal han med sig den livsavgörande mjukvara som skulle skydda uppgiftslämnarnas identitet?

Det är en häpnadsväckande spionaffär som de senaste dagarna avslöjats i USA. Tre amerikanska underrättelsebolag skulle skjuta Wikileaks och framförallt Assange i sank med smutskastningskampanjer, falska dokument och ryktesspridning om att Wikileaks inte kan garantera säkerheten för uppgiftslämnare.

Medierna skulle bearbetas med falska påståenden om personliga motsättningar, Interna chatloggar skulle kapas för att komma åt Assanges svagheter och missnöjda medarbetare skulle enrolleras som mullvadar. Cyberattacker för att komma åt namnen på Wikileaks tipsare. Läs merNewsmill

Comments

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!