Psykdroger gör folk galna

februari 23, 2011 by
Filed under: KVACKSALVERI 

I 25 år har KMR hävdat att psykdrogerna framkallar sanslöst våld. En ny studie som tidningen Time tar upp visar att Prozac, som vi kallade ”mördarpiller” redan 1988, ökar risken för våld med elva gånger.

Genomsnittet för de flesta psykdrogerna är åtta gånger större risk. För ADHD-drogerna är det 9,6 gånger. Så gott som allt sanslöst våld och skolskjutningar kan förklaras med detta.

Det var tack vare internationella KMR som amerikanska läkemedelsverket FDA år 1991 höll en public hearing gällande att Prozac orsakade våld och självmord bland patienter. Dussintals offer och anhöriga tillsammans med medicinska experter avgav vittnesmål om hur människor utan tidigare historia av vålds- eller självmordsbeteende plötsligt uppvisade detta. (se video från hearing)

Tack vare att panelen var bemannad av psykiatriker (vissa hade skottsäkra västar, på grund av den hätska stämningen bland anhöriga till offren) som hade mycket täta ekonomiska band med de läkemedelsbolag som tillverkade psykdrogerna resulterade dessa skräckhistorier i ­– absolut ingenting. KMR räknade senare ut att det sammanlagda ekonomiska intresset i läkemedelsbolagen bland paneldeltagarna uppgick till över åtta miljoner kronor. Läs mer

Dömda dubbelmördaren fick massor av psykdmediciner

Kannibalen fick vålds och psykosframkallande ADHD-mediciner

Ströp sin 2-åriga dotter – påverkad av zyprexa, cipramil och rohypnol

Comments

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!