Wikileaks avslöjar Israels lögner om Gaza

januari 5, 2011 by
Filed under: MELLANÖSTERN, WIKILEAKS 

Wikileaks avslöjar hur Israel medvetet gick in för att hålla Gazas ekonomi ”på gränsen till kollaps”

Enligt rapporter från 2008 från amerikanska diplomater, publicerade på onsdagen i bland annat norska Aftenposten och israeliska Haaretz. Israel höll den amerikanska ambassaden i Tel Aviv informerad. Ekonomin i Gaza skulle hållas på ”lägsta möjliga nivå” – dock utan att skapa en direkt humanitär katastrof.

Politiken att svälta ut befolkningen i Gaza inleddes efter det att Hamas segrat i valen i Gaza i juni 2007. I Palestina fanns snart inte pengar till att betala löner till offentliganställda. Både EU, FN och till och med USA reagerade på denna form för kollektiv bestraffning av en befolkning, mot alla internationella konventioner.

Utåt hette det att Israels blockad uppehölls av säkerhetsskäl. Men det var en lögn. Det verkliga målet var ett annat, visar Wikileaksdokumenten. Man ville knäcka Hamas genom att skapa en ohållbar situation i Gaza. Läs mer: Hd.se

RT: The fight to protect Julian Assange

Comments

One Comment on Wikileaks avslöjar Israels lögner om Gaza

  1. Daniel Gilfry on sön, 7th Aug 2011 12:19
  2. Jag har sagt det förr och kommer att säga det tills Reinfeldts judar låser in mig i ett judiskt koncentrationsläger (igen!) – judarna LJUGER! Om ALLT! Eller; ”När Reinfeldt öppnar käften, fiser Satan!” Det är,däremot, INTE lögn och säger allt man behöver veta om dagens Jude-Sverige!
    Daniel Gilfry, partiledare C.A.M.P. – Sveriges Befrielseparti

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!