Wikileaks: Sverige har en central roll i USAs framtida internetkrig

januari 8, 2011 by
Filed under: WIKILEAKS 

Sverige spelar en nyckelroll i Europa när USA rustar för framtidens cyberkrig. Det visar hemligstämplade dokument från Wikileaks som DN tagit del av. Det är det svenska nätet som intresserar USA. I det tysta har amerikanerna kartlagt viktig infrastruktur världen över.

I februari 2009 skickar tjänstemannen Susan Burk vid utrikesdepartementet i Washington ut en hemlig order till ambassader världen över. Ambassadörerna instrueras att kartlägga förhållanden i sina respektive länder som kan ha betydelse för USA:s säkerhet. Värdländernas myndigheter och politiska ledningar ska inte tillfrågas. Läs mer

Comments

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!