James Randi vill lära oss att bli skeptiker

december 4, 2010 by
Filed under: JAMES RANDI 

James Randi, född 7 augusti 1928, är illusionist och trollkonstnär och en av skeptikernas frontfigurer. Under artistnamnet The Amazing Randi blev han känd som utbrytarkung.

Numera ägnar Randi sig åt att kritisera personer som har övernaturliga förmågor, och gör hela tiden sitt bästa för att hindra nya spännande upptäckter inom vetenskapen att få komma fram till allmän kännedom. Det är viktigt för honom att till varje pris förhindra alla nya rön, som kan hota hans fysikalistiska världsbild.

James Randi beddriver en kampanj för att utbilda folk i att att bli skeptiker och lära dem tänka kritiskt. På sin hemsida James Randi Educational Foundation tigger han pengar. Han menar att bästa tiden är nu att skänka pengar, så att pengarna kan arbeta för skepticismen.

Läs också James Randis horoskop


Comments

2 Comments on James Randi vill lära oss att bli skeptiker

  1. Anders on mån, 6th Dec 2010 02:15
  2. Jag är redan skeptiskt inställd – till skeptikerrörelsen.

  3. Anders on tor, 7th Jul 2011 01:48
  4. Ni får gärna berätta på vilka sätt Randi skulle aktivt försöka hindra nya spännande upptäckter? Tvärtom tar han ju fram trollen ur ljuset och låter dem visa upp vad de kan under kontrolerade former (med testprotokoll som godkänts av bägge parter i förväg). Randi har själv sagt att han skulle tycka att det vore jätteroligt om någon lyckades uppvisa paranormala förmågor, det skulle ju öppna upp en helt ny värld för oss. Jag delar precis den inställningen, men det är inte samma sak som att jag är beredd att tro på saker som aldrig kunnat bevisas under kontrollerade former.

    Så, lite praktiska exempel på hur han hindrar folk vore trevligt.

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!