Frimurarnas ljusskygga verksamhet

december 31, 2010 by
Filed under: FRIMURARE 

Frimurarna själva påstår att de arbetar på sin personlig utveckling och strävar efter att bli ödmjuka och toleranta och ägnar sig åt välgörenhet.

Andra menar att de pysslar med brottslig verksamhet. Att de är farliga och styr politiken och samhällslivet i sina dolda rum.

Eftersom de flesta medlemmar kommer från samhällets toppskikt såsom domare, politiker, professorer, polischefer, företgsledare, präster m.m är det nära till hands att allvarligt tro, att de utgör en dold maktfaktor som gör vårt ”demokratiska samhälle” mindre demokratiskt.

Förr använde de sig av blod vid invigning men det har de slutat med, sägs det, eftersom de är rädda för blodsmitta, men däremot likkistan har de kvar. Den används vid invigningen till tredje graden, då ”de bevakande bröderna tar kandidaten under var sin arm och lägger honom i likkistan och lägger lakanet över honom”

Alltså det finns 16 000 frimurare i Sverige och många av dem är präster, läkare, advokater, domare, polischefer, politiker, professorer. De är tongivande i samhället och är med i en organisation, där man ligger i likkista. Att ligga i likkista, om man inte är död förstås, verkar i mina ögon inte riktigt friskt.

Här nedan har jag samlat ihop artiklar somt belyser frimurarnas verksamhet:

>Frimureriet Blomstrar Som Aldrig Förr
>Frimureri – maktens eget rollspel eller ett hot mot demokratin?
>Ex-frimuraren: Jag blev lagd i en likkista
>Frimurarnas hemsida

>Jüri Lina berättar om frimurarnas hemligheter

SMP

SMP

Comments

One Comment on Frimurarnas ljusskygga verksamhet

  1. Snabbavveckla aktiebolag on tor, 14th Jun 2012 07:58
  2. Vad är kärnan i frimurarnas verksamhet, är det hemligt?

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!