Dokument från Wikileaks visar att USAs regering och näringsliv styr svenska intressen

december 26, 2010 by
Filed under: WIKILEAKS 

RICK FALKVINGE:  Varenda lag, varenda utredning som är fientlig mot nätanvändningen, ungdomar och medborgarrätten här i Sverige de senaste åren, har varit beställningsjobb från USAs regering och näringsliv.

Sedan 2006 har vi påstått att datalagring, polismetodutredning, utredningen som vill stänga av folk från nätet (Renforsutredningen), den politiska rättegången och förföljelsen av The Pirate Bay, IPRED och FRA alltihop är del i en större helhet, en sammanhängande helhet som är styrd av amerikanska intressen.

Vi har menat att den amerikanska regeringen jagar på en systematisk nedmontering av medborgarrätter i Europa och på andra platser för att amerikanska företags dominans inte ska riskeras, och då framför allt på upphovsrätts- och patentområdet.

Men plötsligt stod det där svart på vitt. Så långt att de tjänstemän på Justitiedepartementet som har skrivit själva lagtexten till IPRED, tjänstemän som jag har namngivit och kritiserat, har varit på ambassaden och fått instruktioner.

Jakten på vanliga Svensson som delar musik och film med varandra har legat bakom den största nedmonteringen av medborgarrätter i modern tid, och amerikanska intressen har legat bakom allting. Läs mer

Comments

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!