Dokumentärfilmaren Michael Moore säger att Sverige får påtryckningar från USA

december 18, 2010 by
Filed under: JULIAN ASSANGE, WIKILEAKS 

Michael Moore har skrivit brev till svenska regeringen och säger att den pågående våldtäktsutredningen mot Wikileaksgrundaren Julian Assange bara är ett svepskäl. Syftet med våldtäktsanklagelesen är att hjälpa USA i deras strävan att stoppa Wikileaks.

Troligen första gången i Sveriges historia, som en icke dömd man, anklagad för påhittad våldtäkt efterlyses och jagas på detta sätt. Nu är han släppt i England mot borgen, anmälningsplikt och med fotboja

Michael Moore menar att Sverige har massor av andra våldtäkter som inte utreds ordentligt men däremot fallet Assange ägnar man mycket tid och uppmärksamhet åt. Läs mer

”Därför kan USA i hemlighet ställa hårda krav på Sverige”
Det finns inga utrikespolitiska skäl till Sveriges dubbelspel med USA och den nödvändighet som justitiedepartementet upplever att gå bakom folkets rygg. Det enda skälet är den inrikes utrikespolitik som socialdemokratin bedrivit under hela efterkrigstiden med hyckleriet kring neutralitetspolitiken. Det är förnedrande för Sverige, skriver Peter Bratt. Läs mer DN.se debatt

Comments

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!