Skeptiker skrämde homeopat att stänga sin klinik

november 12, 2010 by
Filed under: SKEPTIKER 

Den 14/9 skrev en person in på Skeptikerforumet, som kallade sig Scepticus. Han berättade att han för flera år sedan hade skrivit flera negativa artiklar om en homeopat och publicerat dem i en tidning han arbetade på. Homeopaten blev knäckt och försökte få upprättelse men det blev avslag och efter ett tag stängde hon sin praktik.

Läs hur diskussionen gick till:


Skeptikerforum

Diskusionsforum för skeptikerpodden

och Svenska 1023

.

Scepticus 17 juli 2010 20.31

-Hej, jag är ny här, kul att kolla på ert forum

För egen del kan jag bidra med att jag för några år sedan skrev flera kritiska artikalar om en nyetablerad homeopat. Hon hade själv hört av sig till tidningen i tron att vi skulle göra reklam för henne. Hon anmälde artiklarna till Pressombudsmannen (PO) som hörde av sig. Jag skrev ett svar, som undertecknades av ansvarig utgivare och PO avskrev ärendet eftersom jag, alltså tidningen, hade agerat helt korrekt.

Trots att folk hörde av sig, för att få kontakt med homeopaten och betala för det vanliga tramset, blev hon så knäckt att hon lade ned firman. Mänskligt väldigt trist för henne, men man måste dra ner brallorna på charlataner som lurar folk. Jag gör gärna om det.

Anders H 17 juli 2010 22:37

-Underbar men tragisk historia. Välkommen till Skeptikerforum

Scepticus 17 juli 2010 23:26

-Tack så mycket!

Ärligt talat är det enda rätta ganska sorgligt emellanåt. Tjejen i fråga var ju mycket engagerad med en massa framtidstro och övertygelse. Hyrd och inredd lokal. Sedan: katastrof. Å andra sidan borde homeopater ha mer skinn på näsan, de vet, eller borde veta hur ”etablissemanget” ser på verksamheten.

Thursday 18 juli 2010 15:10

-Även jag vill hälsar dig välkommen till forumet. Hur som haver ser jag hellre att det sluta i katastrof för homeopaten än för någon av homeopatens offer, vilket tenderar bli effekten om de får hållas.

De visar inte mycket medkänsla. De är beredda att ödelägga en annan människas liv i sin vilda jakt på att hålla sin fysikalistiska världsbild vid liv. Trots att Scepticus påstod att han tyckte det var litet sorgligt, var han ändå beredd att göra om samma sak igen, om det behövdes.

Comments

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!